Συστάσεις

Προσωπικές εμπειρίες

“Πολλές φορές, άτομα τα οποία δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν πρόβλημα με το πώς αισθάνονται, συνειδητοποιούν οτι έχουν φοβίες και πιθανότατα βιώνουν κρίσεις πανικού. Άλλες φορές βιώνουμε καταστάσεις που μας πιέζουν ή μας κάνουν να νιώθουμε αδικημένοι. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας από μας, είτε ανήκουμε στις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων, είτε απλά εμφανίζουμε δυσκολίες του παραπάνω τύπου στην καθημερινή μας ζωή και λειτουργικότητα, θα ωφεληθούμε σημαντικά, εάν εμπρόθετα, συστηματικά και δυναμικά επιδιώξουμε την επεξεργασία των ενοχικών μας εμπειριών στο ασφαλές πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής σχέσης.”

Προσωπική Μαρτυρία > Δημήτρης Παπαφωτίου

Advertisements

Ένοχη Συνείδηση

“Ο δρόμος προς την αυτογνωσία είναι δύσβατος ακριβώς επειδή απαιτεί από τον εαυτό όχι μόνο να αναγνωρίζει τί θέλει και τί μπορεί να κάνει, αλλά μια βαθύτερη γνώση του εαυτού, διεισδύοντας στις πραγματικές του ανάγκες και ποιότητες.  Αυτό που χρειάζεται είναι αυτοπαρατήρηση και ειλικρίνεια, ώστε να βλέπουμε σε ποιά κατάσταση πραγματικά βρισκόμαστε. Μόνο έτσι μπορούμε να δούμε την αλήθεια για τον εαυτό μας.”

Προσωπική Μαρτυρία > Έλενα Καραγιώργου

Αυτογνωσία

“Στα 34 μου χρόνια ήρθα αντιμέτωπη με προσωπικά ερωτήματα που νόμιζα πως είχα από καιρό απαντήσει. Βίωνα θυμό και θλίψη, εσωτερικές συγκρούσεις, ενοχές και ως αποτέλεσμα είχε φθαρεί η δυναμικότητά του χαρακτήρα μου. Ανακάλυψα αδυναμίες, οι οποίες ήθελαν την προσοχή μου και φροντίδα την οποία δεν ήξερα πώς να προσφέρω στον εαυτό μου. Μέσα από τις συνεδρίες ήρθα σε επαφή με τις εσωτερικές μου επιθυμίες, αναγνώρισα τα λάθη μου, βρήκα την δύναμη να συγχωρέσω τον εαυτό μου και έτσι να ξεκαθαρίζω τις σκέψεις μου, αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου αλλά και νιώθω πιο ισορροπημένη.”

Προσωπική Μαρτυρία > Μαρία Τσιφόρου

 

Ψυχική Θεραπεία